En grønnere kommune

9/28/2021

Lad os tænke nyt og gøre Holbæk Kommune grønnere

Den grønne omstilling går fortvivlende langsomt – også i Danmark. Samtidig er den globale opvarmning ved at komme helt ud af kontrol. Heldigvis får flere og flere øjnene op for den grønne dagsorden, og når jeg taler med beboere i Holbæk Kommune, er det tydeligt, at kravene til grøn handling vokser år for år, måned for måned. Og vi kigger ikke længere kun mod Christiansborg. Vi kigger også mod kommunen.

Kommunalvalget i november bliver et klimavalg.

Den grønne omstilling kræver en fælles indsats, og her skal kommunerne også på banen. Derfor er jeg glad for, at mit parti på Christiansborg i sidste uge lancerede idéen om et kommunalt klimapartnerskab.

Vi skal vise, hvordan man på kommunalt niveau kan flytte landet i den rigtige retning og vi har i Holbæk allerede igangsat gode initiativer. Hvert år køber Holbæk Kommune ind for over en milliard kroner. De penge bør bruges langt grønnere end i dag.

Vi skal have grønnere måltider og mindre plastik i vores offentlige kantiner. Vi skal have flere elbiler til vores hjemmepleje, bæredygtige byggematerialer, og vi skal lave by- og landskabsplanlægning med naturen i centrum.

Selvom Holbæk Kommune kan virke som en ubetydelig brik i et globalt klimaspil, er intet tiltag forgæves. Der er brug for, at vi tænker nyt i alle afkroge af vores samfund.

Lad os vise resten af Danmark, at vi i Holbæk Kommune er klar til at tænke nyt og tænke grønt.